Familiefar på fuld spade!!!

Blå mandag – GO HOME!!!!

Hvis der er nogle , der ligesom jeg selv altid har tænkt at “Blå Mandag”, er den vildeste og fedeste mandag der findes, så må I tænke om igen. For idag har jeg oplevet en mandag, der i dén grad slår en dag i Tivoli med turpas, Bakken eller en dag på Strøget med lommen fuld af gavepenge( i mit tilfælde en tur i BigBowl og en biograftur med hjemmebragt slik og sodavand. Det var dengang alle folk hamstrede gær og smør og mælk til den helt store guldmedalje – så alt var lukket) .. Idag var det nemlig vores datters første dag i dagpleje!!

Der er idag også præcis én uge til jeg starter prøveforløbet op på “Grease”. Det giver mig præcis en uge til at køre MM vel ind i institutionsstart rutinerne.

Der er et par grunde til at jeg har glædet mig til denne dag. For det første fordi vi har fundet en super fed dagplejemor vi alle er helt trygge ved. Og vores datter er meget meget social og elsker andre børn og jeg tror hun vil få en fest.

For det andet – fordi jeg er ved at blive sindssyg af at være på barsel!!!

Ikke misforstå mig – når MM er vågen er det det fedeste i hele verden. Men hun sover et par lure i løbet af dagen og det giver en person som mig, der har lidt DAMP frygtelig meget tid til at sidde og blive rastløs i løbet af dagen. Og fra kl.19.30 sover hun igen. And Then what to do?!? Jeg har snart, efter otte ugers fuldtidsbarsel brug for voksenstimulans. Og da de to andre forældre pt arbejder en del; kan lege som “borte-tit-tit” og “hjulene-på-bussen” godt begynde at blive lidt ensformigt.

Jeg ville for intet i verden nogensinde have været otte ugers barsel foruden – for MM og jeg har fået en stærkt bånd som er mit livs største gave…!!!

Men da der under vores søndags-familie-møde igår (et møde vi har HVER søndag og som er en nødvendighed for at vores konstallation kan fungere, hvor vi blandt andet koordinerer alle tre kalendre, planlægger og snakker om ALT andet vi har på hjerte) blev sagt :   ” Silas, det er godt for familien at du snart starter på arbejde igen. Du er begyndt at blive lidt ensformig,monoton og kedelig. Og der er andet i livet end babybleer, mos og søvnrytme…” Hahahaha Det tog jeg som et vink med en vognstang om at jeg snart skal ud i den virkelige verden igen… Hahaha

jeg har en nyfunden respekt for kvinder der går på barsel i ni måneder eller mere. At I kan finde ud af at blande og balancere med et voksenliv OG babyansvar!!! WELL DONE!!!!

Dagen startede helt perfekt. Jeg sov længe – helt til kl.9.15. MM har sovet hos Louise i nat og da hun tog på arbejde kl.7.40, tog Joe efter tur morgenvagten. 😃😃 Da jeg stod op ramte duften af friskbrygget

 

kaffe mig og MM sov morgenlur, så der var helt stille… Så satte mig med en smøg og en kaffe og læste avis på terrassen. Perfekt morgen!!!

Den første artikel der faldt mig i øjnene omhandlede det faktum at idag er første dag i institutioner for en en masse børn.  Og så slog det mig – ” GUUUD – det er jo også os!!!!”

Og efter en kop kaffe og et bad, startede jeg bimmeren og satte MM i barnesæde og satte kursen mod institution med barn på bagsædet – ligesom min far gjorde med mig for år tilbage. Meget vildt og surrealistisk. Men også en køretur hvor jeg sad lidt   rankere og stoltere end normalt når jeg kører bil.

Gitte var den første dagplejemor vi var til samtale hos – og da vi gik derfra vidste vi alle tre at det skulle være lige præcis hende der skulle være vores.! Det handler om kemi – men også det at Gitte startede med nærmest at undskylde over hun hverken havde set vores familie program eller Vild med dans. Så hun vidste ikke så meget om vores familie konstallation.

Det skal man bestemt ikke undskylde. Tværtimod. Så hun spurgte oprigtigt interesseret ind uden på nogen tidspunkt at virke dømmende eller mærkværdigt. Hun sluttede af med at sige hun sgu syntes det lød smart og praktisk og kærligt! Og hun ville elske at have et sådanne barn “i sin flok”.. ❤️

Og så laver hun drøngod kaffe!!! Og det er nu ikke så uvæsentligt når jeg nu skal drikke den mindst en uge.

Så nu kan jeg hver morgen resten af ugen, stå i Gittes køkken, nyde hendes kaffe – mens jeg kan høre min datters lækre latter inde fra stuen hvor hun leger med Gitte og Teis. Mens jeg så kan begynde at blive skrækslagen for at jeg om meget snart skal stå på en scene igen og underholde en masse mennesker som Danny Zuko.  Og overveje hvordan fanden jeg skal komme i topform og tabe 6 kilos barselsvægt på 6 dage?!?!?!?

7 kommentarer

 • Berit zerahn

  Jeg er glad for i valte dagpleje. Jeg er sikker på at jeres vidunderlige datter får det fantastisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Hej Silas
  Jeg er en pige på 14 år, der var inde og se Dirty Dancing, som jeg synes var FANTASTISK!!! Jeg glæder mig utroligt meget til den 24. september, hvor jeg skal se Grease. Din datter er bare mega sød! Held og lykke med dagplejen.☺️
  Kærlig hilsen Kristine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Så kom dagen hva’ – det lyder nu som om I begge hygger jer hos Gitte 🙂 jeg er sikker på at 6 kg på så kort til kan nås… Eller i hvertfald delvist nås 😉 go go go vi glæder os til at se din fortolkning af Danny Z

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, det er simpelthen bare så hyggelig læsning! :heart_eyes: Skønt I har sådan en fantastisk dagplejemor, som I er trygge ved, og at lille MM har fået en god start! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • calina Pedersen

  Øvøv ser lige på tv2 at du ikke skal være med i vild med dans i år – øvøvøvøv kommer til at savne dig :102:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Uh det er en stor dag for jer alle Dejligt I har fundet en god dagplejemor, det er så vigtigt at man har tillid til den, man skal aflevere sin lille guldklump til
  Skøn blog du har, du skriver fantastisk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Hej Silas
  Den første dag i dagplejen for MM, hvor stort for Jeg. Jeg er selv dagplejemor og synes det er det fedest job. Fedt at I har valgt dagplejen i stedet for vuggestue. Må jeg spørge hvordan det blev dagpleje i stedet for vuggestue? et er mig dig har sendt en blæksprutte til MM, håber hun kan lide den. Mine dagplejebørn for sådan en hjemmehæklet blæksprutte når de bliver 1 år, den falder i god jord.
  Super spændende at følge med på din blog…du skriver rigtig godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Familiefar på fuld spade!!!