Konkurrence - vind gavekort til Uniwatches

Er fuld – af taknemmelighed!!!

Så lakker det mod enden for denne del af turnéen.
Har de sidste par dage kørt Nordjylland tyndt og holdt foredrag alle mulige forskellige steder.
Jeg elsker at holde foredrag. Jeg er ved at skide i bukserne af skræk over det hver gang, men hver gang det er “overstået” og jeg sætter mig i min bil for at køre til næste sted føler jeg mig 4 meter høj og bred og 30 kg lettere fordi jeg GJORDE det og jeg overlevede det.
image
For mig er det min måde at overleve på og få vendt mit “mobbehelvede” til noget brugbart og noget konstruktivt.
I håbet om at kunne hjælpe andre. På den måde kan jeg forsvare inde i mit hoved hvorfor jeg skulle igennem hvad jeg skulle igennem.

-“what dosnt kill you, makes you stronger!”

Det giver mig sindssyg meget energi at holde foredrag, fordi jeg bliver revet ud af min comfort zone! Men det er også benhårdt – og jeg har sovet godt de sidste par nætter. For er helt drænet for energi om aftenen. Efter et par dage med tre foredrag om dagen.
imageimage
Mit første foredrag tog meget udgangspunkt i min første bog “Silas – bag dansen” og handlede udelukkende om mobning.
Mit nye foredrag jeg netop har startet disse dage – tager udgangspunkt i min nye bog
Og handler, udover mobning – om at tage ansvar for sit eget liv, man kan ikke ændre fortiden, men måske bruge den konstruktivt til at ændre sin fremtid til det bedre. Om at finde modet til at være sig selv – på godt og ondt.

De sidste par dage har jeg pendlet mellem Århus-Aalborg Aalborg-Aars Aars-Hjørring Hjørring-Nørresundby videre til Frederikshavn og nu på vej til sidste stop før Kbh kalder igen, Ikast.

Har talt for unge som gamle, høj som lav. Elever og pædagoger.
Har netop talt for 400 sjette klasses elever – og det rørte mig sgu dybt. At se 400 12/13-årige klar til at tage kampen op mod mobning og prøve at gøre hvad de kan for at få verden til at blive et rarere sted for alle. De gik sgu lige i hjertet!!!! Og blev endda præsenteret af kommunens borgmester 😉
image

Nu skal jeg til Ikast og tale for en gruppe unge udsatte børn på et værested. Som alle kæmper med hver deres frygtelige fortid. Håber vi i fællesskab kan hjælpe hinanden hen mod at se lyset for enden af tunnelen i løbet af aftenen.
image

Jeg elsker at blive bekræftet i at vi som danskere godt kan stå sammen når lokummet brænder og hjælpe hinanden. Bliver sgu lige stolt hver gang.
Tak til alle jer der er kommet og hørt mig de sidste par dage.
Er sgu imponeret over jeres vilje til at ville gøre en forskel!!!

18 kommentarer

 • Emma og Freja 7. klasse

  Kære Silas.
  Vi er to piger på 14, som finder dig dybt inspirerende.
  Vi er vilde med måden du har brugt din ”slemme” fortid konstruktivt, til at få dig en succesfuld fremtid.
  Vi finder det også dybt inspirerende at du ”tør” være åben omkring det der er sket (i din fortid), og din homoseksualitet.
  Det er jo stadig et stort tabu for andre, at acceptere homoseksuelle for dem de er og det de kan lide- for hvem har sagt at alle skulle være ens, det ville jo være kedeligt? Og vi synes det er fantastisk, at du bruger så meget af din tid og energi på at hjælpe andre.
  Du virker som en person med et hjerte af guld. Du gør et fantastisk arbejde, og man kan virkelig mærke på de kommentarer du har fået at folk er enige.
  -Alt respekt herfra :sunglasses: :stuck_out_tongue:

  Vi håber dig og familien har det godt, og ønsker jer alt godt i fremtiden :blush: :blush:
  Mange kærlige hilsner fra os.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • trae-paa-en-bakketop

  Nedenstående ramte mig lige i hjertet. Er
  selv ved at arbejde på det, men hold kæft hvor kræver det styrke og ikke mindst håb – håb som til tider har det med at forsvinde. Er aldrig selv blevet mobbet, men har set, hvad det kan gøre ved både børn og voksne. Du er en inspiration!

  “man kan ikke ændre fortiden, men måske bruge den konstruktivt til at ændre sin fremtid til det bedre. Om at finde modet til at være sig selv – på godt og ondt.”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] – Jeg er ved at skide i bukserne af skræk over det hver gang, men hver gang det er overstået, og jeg sætter mig i min bil for at køre til næste sted, føler jeg mig fire meter høj og bred og 30 kilo lettere, fordi jeg gjorde det, og jeg overlevede det, skriver Silas Holst på sin blog. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Kræmmergaard

  Kære Silas
  Du gjorde i dag stort indtryk på min søn….han kunne slet ikke vente med at fortælle så han ringede hjem 🙂
  Til aftensmaden fortalte og fortalte han….de ting du har fortalt har gjort stort indtryk på ham….
  Jeg ser også igennem mit job i psykiatrien bagsiden af medaljen og med de ting du har været igennem så kan du være stolt af dig selv…..du er sej !!!!
  Forsæt med dine foredrag de gør en stor forskel for de børn / unge / voksne der lytter…..TAK !!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Kræmmergaard

  Tak fordi du i dag gjorde stort indtryk på min søn. Han kunne ikke vente til han kom hjem så jeg fik et opkald på job…..et job i psykiatrien hvor jeg også ser bagsiden af medaljen….
  Vores søn har fortalt og fortalt og vi er fan af dig……du har om nogen formået at komme videre i livet…..
  Forsæt dine foredrag de gør en forskel i vores børns liv – TAK !!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Kære Silas, jeg nyder at læse din blog. Hvor kan man se, hvor du holder foredrag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Hej Silas
  Min datter har fået en tatovering med “what dosnt kill me makes me stronger”.
  Hun er en stille pige (nu 20 år) som er blevet mobbet og har haft meget modgang i både folkeskole og efterfølgende uddannelse, hvor hun også er rendt ind i allergi som gjorde hun måtte droppe sin drømmeuddannelsen.
  Hun er nu på rette vej men har det stadig svært socialt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Hej Silas, jeg var til dit foredrag i Aalborg. Har været din fan gennem flere år, og bare det at se dig, var vildt for mig!!
  Det var rystende, at høre om din opvækst. Men dejligt at se, hvordan du har kunnet vende det hele, og bruge det konstruktivt idag.
  Jeg sad med en sten i maven gennem hele foredraget, for vores historier minder meget om hinanden. Både historien om forældrene og historien omkring mobningen. Kender alt til følelsen af det krøllede papir.
  Tak for et fantastisk foredrag!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Kære Silas
  Min datter er en af de 400 elever, du i dag har holdt foredrag for. Du har sat dybe fodspor ved hende, tak for det. Du tør at åbne op for de svære emner, og sætte fokus på disse, noget vi alle har brug for at få viden om. Jeg arbejder selv i psykiatrien og ser dagligt bagsiden af medaljen, så jeg bukker mig I støvet for den måde du er kommet videre og bearbejder dine spøgelser!!! Du gør en forskel og du sætter dybe spor, tak for dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Hvor og hvornår kan man se dit nye foredrag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ewe

  Hørte dit “gamle” foredrag i Tåstrup. kommer du til Vestegnen med dit nye fordrag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celina M

  Hej Silas,

  Jeg bliver simpelthen så evigt glad og rørt hver gang jeg læser om dine oplevelser med foredragene. Selv har jeg ikke oplevet nogle af dine foredrag – men kunne virkelig godt tænke mig det.

  Du er en kæmpe inspirationskilde. Jeg læste din første bog på 2 dage og fulgte trofast med i Tv2 programmet du engang lavede med en flok unge mennesker der alle var blevet mobbet – Begge ting jeg gjorde med en blanding af tårer, taknemlighed og glæde.

  Jeg blev simpelthen så glad da jeg så du skrev, det ikke kun handler om mobning, men ligeså at komme videre og ændre de tunge laster man har med i sin bagage til noget konstruktivt.

  Dét er skidesvært, at ændre de vende de ting til noget godt – for det sidder i én, dybt inde. Selv er jeg blevet mobbet meget gennem store dele af mine folkeskoletid og de ar det har gívet mig dér – har jeg (haft) svært ved at vende til det positive. Tværtimod, om snart er jeg (forhåbentligt) student og det har ikke været nemt. Lyder ynkeligt når jeg skriver således. Men det har den ondenlyneme været langt svære end jeg nogensinde ville have troet. Forfanden, så svært er det da ikke at tro på man er accepteret og god nok. I 1.g var det vildt svært for mig at knytte mig til helt nye mennesker og “overkomme” der var så mange nye mennesker man skulle forholde sig til og de skulle lærer een at kende. i 2.g gik jeg for anden gang ned med angst. Første gang var i 9. klasse. Nu sidder jeg her i 3.g , og for hver gang jeg gør noget, der kan virke nemt for andre, men som førhen har været en umulig kamp – er det en sejr.

  Tak fordi du er dig og tak fordi du deler din historie. Jeg vil glæææde mig til at læse din nye bog. Den ligger klar og parat.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susse

  Beundrer SÅ meget din entusiasme og energi til livet – du er et godt menneske Silas. Heldige er dem der står dig nær!!! 🙂 ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Erna Georgine Maltoft Hummel

  Silas, du er bare så kær

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yvette

  Hej silas kommer du ikke til sønderjylland og holder foredrag på skoler

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte Hansen

  Du er så sej

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Storch

  Hej Silas
  1000 tak for et FANTASTISK foredrag i Nørresundby. Du er mega sej at du tør dele dine udfordringer med hele Danmark og derved gøre en forskel også for dem der måske står i problemerne i dag 🙂
  God t gået Silas !!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Så det her i Frederikshavn, du var så fantastisk!

  Mig og vores lærer var i chok over hvor slemt du blev mobbet…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konkurrence - vind gavekort til Uniwatches