HJÆÆÆÆÆLP - hvad skal jeg vælge??

Hvor fanden blev respekten af???

image

Hvad fanden blev der af næstekærlighed og respekt? Hvornår blev det tilladt at svine dem til der tør skille sig ud? Hvornår stoppede vi i DK med at hylde mod?? Jeg kan slet ikke forstå at vi i DK er på vej til stille og roligt at acceptere det er den vej vores samfund er på vej.

Jeg vil skynde mig at sige at jeg ikke generaliserer – jeg ved vi er mange danskere der kæmper for mangfoldighed, åbenhed og respekt..

Men der er dælme også mange der ikke gør!!

Jeg kommer fra et hjem, hvor jeg altid har lært at respektere alle! Uanset køn, seksualitet, farve, alder og social status.
Du skal tro du er noget – men ikke bedre end andre!!

Derfor rammer det mig måske også alle steder, og trykker på alle mine knapper, når man åbner avisen og ser – hvad der kunne være en fantastisk solstråle historie blive smudset til af en eller anden tilfældig halvhjernet Ekstra Bladets journalist.
Historien var fantastisk – og da jeg hørte om historien blev jeg glad. For det kunne have vist hvor langt vi er kommet i forhold til accept.. Men blev som sagt ødelagt af en dum overskrift, der – som en overskrift jo skal- skulle sælge historien og gøre den mere interessant for folk at læse.

To transkønnede personer blev gift I en dansk folkekirke!! Ikke noget man hører om hver dag og det var også første gang i danmarkshistorien det skete.. Endelig!!

De to kvinder havde valgt at have sorte kjoler på.. Og gøre tingene anderledes og pifte vielsen op. Min dybeste respekt!!!
Desværre vælger en journalist at bruge overskriften: “Mænd er netop blevet hustruer!”
image

Der ødelagde han alt! For nej det er de ikke.. Når disse to kvinder har valgt at leve som kvinder så har man værsgo at respektere det og kalde dem for hende og hende. To kvinder – to hustruer!! Det handler om respekt.
Men istedet skal det gøres absurd og så freakshow agtigt det kan gøres fra journalistens side for at skabe interesse!!
De er ikke mænd – de er kvinder!!! Respekter det!!! Det er deres valg og så længe de er glade – så har man værsgo at referere til/om dem som kvinder!!

Jeg blev glad igen da jeg læste et uddrag at præstens tale til de to kvinder – hvor er det rigtigt og smukt sagt:
image

Med denne historie kan jeg ikke undgå at tænke på Caitlyn Jenner! At så mange i verden har ondt i røven over hendes valg kan jeg slet ikke forstå!! Hendes liv, hendes valg… I mit hoved er hun verdens modigste kvinde – og jeg bøjer mig i støvet!!
image
Jeg vil ikke komme yderligere ind på hende her, for hun fortjener i den grad sit eget indlæg, som jeg har nævnt før!
Grunden til jeg ikke har skrevet det endnu, er fordi jeg slet ikke ved hvor skal starte og slutte.. Så sej synes jeg hun er!!
Jeg er fan og pga de to brude og Caitlyn Jenner lever jeg stadig i et håb om at verdenen en dag hylder “outsidere” istedet for at prøve og gøre os til et freakshow. Vi har allesammen kun et liv og vi bestemmer gudskelov selv hvordan vi lever det! Nogle er kvinder, nogle er mænd, nogle er homoer, andre heteroer og andre transkønnede. Deal with it!

Shame On you Ekstra Bladet!!

26 kommentarer

 • MJ

  Man kan ikke være en modig kvinde når man ikke har en livmoder! Ikke for noget, men den giver en så mange smerter, akavede blødt-igennem situationer, den bringer liv, den kan slå os ihjel, den kan give os akne og migræner. Så nej, Frk. Jenner er ikke nogen modig kvinde, og slet ikke den modigste! De modige kvinder er dem der kæmper med næb og kløer for kvinde rettigheder i undertrykkende lande.
  Den person er jo så helt utrolig ligegyldig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • silasholst

   Hvad er det for noget pjat at skrive?? Så det vil sige alle de der får fjernet sin livmoder som følge af fx kræft, de er heller ikke kvinder i dine øjne eller? Så for at være kvinde skal man med dine ord døje med akne, blødning og føde et barn..?? Det giver da ingen mening i mit hoved. Synes der er en noget snæversynet holdning. Kig hellere på hvad FRK. Jenner gør netop for udsatte kvinder, inden du smider din efterfølgende tese på…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg er ikke selv specielt stor tilhænger af vielser af homoseksuelle i folkekirken. Det har ikke noget med homoseksuelle at gøre, men har noget at gøre med, hvad der står i Biblen, og at jeg ikke rigtig forstår, at man gerne vil velsignes af en gud, der mener at det man har gang i, er en synd.
  Her ud over er jeg blevet dybt provokeret over retorikken der blev brugt, da man ville have at homoseksuelle også skulle kunne vies i kirker. Man brugte konsekvent “registreret partnerskab” om en vielse på rådhus, selvom det mig bekendt var præcis samme formaliteter man gik igennem, som et heteroseksuelt par der bliver viet på rådhus.

  Nå, men det er da lidt sjov, at du prædiker respekt, når du synes det er fjong at man vælger at lade sig vie i sorte kjoler. Det er da om noget dybt, dybt respektløst…
  Det har ikke noget med mangfoldighed at gøre. Det har noget med en religion at gøre. Religion er ikke logik, og ofte er den heller ikke retfærdig. Men hvis man absolut vil velsignes af en eller anden gud, så er det mindste man kan gøre, sgu da at udvise noget respekt for den gud, frem for at forsøge at provokere, bare for provokationens skyld.

  Du er ikke en hujende fis bedre, end dem du er ude efter.
  Rent hykleri!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • silasholst

   At jeg ikke har samme mening som dig giver dig vel ikke ret til at svine mig til?? Man må altid være uenig – men snak ordentligt hvis du skal kommentere herinde!!! Satte vildt som folk tror de kan tillade sig ting!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kurt

  Det er da tankevækkende at det stort set kun er kvinder der er enig med Silas !!!
  Jer er bestemt ikke vild med den type mennesker, som dyrker den form for samliv og det viser sig jo også, at de ikke kan klare at få familieforøgelse uden hjælp fra det modsatte køn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadu

  Enig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  ❤️ Er så enig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Sådan Silas! Er så enig med deg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Vejlgaard

  Hvor er jeg stolt af at være din landsmand Silas. Du fortjener en kæmpestor TAK

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Petersen

  Så godt skrevet Silas. Stor respekt for at du råber op og kommer med din ærlige mening.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Karlsen

  Det er ekstrsbladet i en nøddeskal. Super godt skrevet Silas .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Sonne Knudsen

  Så godt skrevet – helt enig!!! Der skal være plads til alle, uanset farve, køn, seksualitet, politisk holdning osv. osv. Måske har nogen svært ved at forstå dem, som er anderledes end dem selv, men det betyder ikke at man har liv at svine til, udstille, pege fingre af osv. Alle mennesker fortjener den samme respekt! Og stor ros til dig Silas, for at du siger din mening og kæmper for alles rettigheder

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Knudsen

  Kan man forvente sig andet af Ekstra Bladet Det er en af grundene til at jeg ikke holder aviser og ugeblade

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ewe

  Godt Brølt og fantastisk godt skrevet – hvor er det dog sandt, håber i den grad journalister danmark rundt læser det og tager det til sig, samt alle dem i Danmark rundt om i landet, der har så ondt i røven af folk der er anderledes end de selv er og deres opfattelse af hvordan menneskeheden skal være.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Guldborg

  Hej Silas
  Jeg er 100% enig med dig, og det er så fedt at du tør skrive om det, du er den bedste ambasadør for en masse skønne mennesker❤️❤️
  Har sagt det før, nen hvor ville jeg ønske jeg var i din vennekreds
  Du er et fantastisk varmt menneske og det er skønt at læse din blok.
  Knus
  Helle

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  Alt respekt til dig Silas!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LARS HENRIKSEN

  Bravo, Silas! Well spoken! Respekt – også for dig og dit mod! Kram Lars

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Godt brølt min søn. Mor er stolt❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helt enig. Vigtigst er kærligheden. Hvordan kan andre få ondt i røven af at to mennesker elsker hinanden? Det forstår jeg ikke.

  https://runaolsen.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Giver dig 100% ret! Har en fætter i den situation som dagligt kæmper med fordomme. Han er det mest fantastiske menneske, men hvor er folk dog snæver synede! Han oplever folk stirrer på gader og stræder. Øv… Han er kommet langt, men det har holdt hårdt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Silas det er så simpelt at det er for at sælge! Folk klikker jo ind på det på grund af den overskrift.
  jeg vælger bare at holde mig til de positive sider EB.dk har, de er sjældne men de eksisterer.

  Ellers fedt skrevet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Hvor har du ret Silas, jeg er også dybt bekymret for den verden vi er på vej til at skabe. Jeg opdrager mine børn på samme måde som du beskriver og det er jeg stolt af. Min datter har fra hun var ganske lille sagt at hun ikke vil være som alle andre, men hun vil være sig selv. Det har skabt en del “knubs” men hun står fast. Jeg er en stolt mor, der er der hele vejen. Jeg beundrer de vidunderlige mennesker der tør at stå ved hvem de er og jeg synes det er utroligt at vi er i 2015 og det stadig er så svært for folk at acceptere dem der tør!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda lærkegaard

  Jeg synes helt sikkert du har ret. I Danmark skal vi lære at acceptere hver og en. Synes at folk burde være bedre til at se indad. De burde overveje hvis det var dem selv der stod i samme situation, og det var dem der fik smidt latterlige kommentarer i hovedet, bare fordi de skiller sig ud i forhold til andre i samfundet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg forstår godt din frustration! Men tror du ikke at det i bund og grund skyldes uvidenhed?! Sådan tror jeg desværre det er i mange tilfælde, fordi mange danskere ikke er gode til at mænge sig med mennesker der lever anderledes end dem selv! Jeg selv, synes det er enormt spændende og givende at dele liv med mennesker der lever anderledes end jeg selv, fordi det giver et nyt og nuanceret syn på verden og mennesker, og det mener jeg er sundt! Især på vejen til at blive et mere næstekærligt Folkefærd.
  Ja, jeg har ikke særlig meget viden omkring livet som transkønnethed, men jeg respekterer dem som mennesker. Det skal være okay at man ikke er enig eller at man er uforståelig overfor andres levemåder, men respekten skal altså bestå uanset hvad!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Helt rigtige ord, du skriver der. Jeg blev så gal og ked da jeg så den avis overskrift. Hvorfor ikke lade dem leve elske hinanden som det de nu føler er det rette for dem. Er rigtig glad og stolt over mit land. At vi her kan være den vi føler vi er. Endelig blive den vi altid har følt inden i vi er og endnu mere kunne gifte os med vores kærlighed. Men at en tosse udstillet disse kvinder som om de er forkerte, er ikke i orden. Kærlighed har ikke et køn, en farve, en rase eller alder. Kærlighed er livet. Tak Silas for du er som du er, og at du tør skrive din mening. stor respekt til dig og de to kvinder der tog skridtet ud i livet og fandt kærligheden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Lunde

  Kære Silas – du har SÅ meget ret. Så snart man ser dén overskrift, tænker man “whaaaat??”, men det er totalt unødvendigt. Deres valg – deres liv – kig den anden vej, hvis det ikke behager dig. Jeg er jo som altid fortaler for jer og jeres familie, og det vil jeg altid være. Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvad folk laver i deres soveværelse – og går også ud fra, at andre er ligeglade med, hvad min mand og jeg laver. Jeg forstår ikke, at nogen har behov for at nedgøre andres liv og måde at leve på – klap i, hvis man ikke har noget pænt at sige, er mit motto! 🙂 Og hvor ER Maggie My altså dejlig – hun er jo produktet af kærlighed, og DET er det vigtigste! Kram fra Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HJÆÆÆÆÆLP - hvad skal jeg vælge??